Om oss

Om oss

 

Vår historia

Eco-oil har utveklat gröna drivmedel för förbränningsmotorer. Företaget grundades 2007 som ett forskningsföretag för att hitta en hållbar process för framställning av förnyelsebara bränslen, som möjliggör en förflyttning från en oljebaserad ekonomi till en förnybar och hållbar framtid.

Målet har varit att utveckla en processanläggning för förnyelsebara bränslen, bensin, diesel och flytande petroleumgas/LPG, vilket gör det möjligt för kunder att köra sina fordon miljövänligt utan att behöva bygga om motorn. Den första anläggningen i kommersiell skala ska byggas under 2017.

Vår processanläggning är byggd i mindre moduler vilket gör lösningen skalbar samt skapar möjligheten för lokal produktion av CO2-neutralt bränsle. Vi tror att en stor del av den globala fordonsparken, inom en överskådlig framtid, kommer att köras på flytande bränsle och Eco-Oil kan vara ett attraktivt fossilfritt alternativ.

Eco-Oil har en unik patenterad processanläggning för att producera hållbart syntetiskt bränsle baserat på energigrödor. Eco-Oils produkter kan levereras som låginblandad tillsats eller fristående bränsle.

 

NeXT-Oil AB är huvudägare i Eco-Oil och huvudfinansiär . NeXT-Oil AB ägs av Kent van Klint. Forskargruppen består av 4 personer.

 

Vad händer under detta år?!

Vi söker stöd och finansiering för att bygga kommersiella processanläggningar.

Personalutökning under 2017

Vi avser att anställa personal till vårt kontor samt att en monteringsfabrik skall byggas med följd att ett antal tekniker kommer att anställas.

NYHETER & EVENEMANG

 

Vi söker administrativ personal

 

Vi söker kvalificerad säljchef

KONTAKTUPPGIFTER

 

Forsbrogatan 31

93142 Skellefteå

Sweden

 

kontakt@eco-oil.se

 

+46(0)910 48 71 00

 

FÖLJ OSS

 

Följ oss på sociala medier, bli först med nyheter om vårt bränsle, se vad vi gör just nu!

Copyright @ All Rights Reserved